Сучасна їжа


Умови адаптації до життя в сучасному місті залежать від стану людського організму і зовнішнього середовища. Блогун - монетизируем блоги

У зв'язку із швидким розвитком хімічної промисловості, особливо у сфері добавок для їжі і замінників, на сьогоднішній день ми маємо дуже багато продуктів шкідливих для нашого організму. Ця шкода невелика, але ушкодження відбувається на клітинному і молекулярному рівнях, що сприяє непомітному повільному порушенню обміну речовин. Такі порушення функцій організму дуже небезпечні тим, що ми їх не відчуваємо під час розвитку хвороби, а коли приходить час «розплати» ми починаємо усвідомлювати як ми свідомо губили своє здоров'я.
Результати непередбачувані, дехто просто починаює стрімко набирати вагу, інші отримують нервові зриви, не висипаються, відчувають невпинну втому і лінь. Але це ще не саме жахливе, крім перерахованих вище ознак трапляються наслідки і гірші. Наприклад, певні канцерогени можуть призвести до мутації генома статевих клітин. У таких випадках за ваш спосіб життя платитимуть ваші діти чи навіть онуки (якщо мутація була прихованою). Тому завжди слід дивитися за тим що ви купуєте і чого прагнете, оскільки вам або вашим дітям не уникнути проблем і дорогих лікувань, які рідко бувають дієвими.

Кількість благ, одержуваних сучасними людьми, збільшується з кожним роком. Зростає виробництво продуктів харчування. Нові технології дозволяють керувати обсягом врожаю основних сільськогосподарських структур. Частка повноцінних за кількістю калорій, вітамінів і білкового складу продуктів у раціоні працюючої людини зростає. Разом з тим у продуктах росте вміст хімічних сполук, гормонів, антибіотиків і консервантів, які застосовуються для збільшення маси та збереження товарного вигляду рослинної та тваринної їжі. У певних умовах, якщо концентрація цих отруйних речовин в конкретній упаковці товару знаходиться в межах «допустимих» норм, то вони все одно мають отруйну дією. Це пов'язано з тим, що навіть в різних продуктах може міститися одна й та сама хімічна сполука, яка і буде накопичуватися, аж до тієї межі, поки з'являться ознаки отруєння. Іншими словами, в сучасній їжі надзвичайно високий вміст токсичних речовин.

Загрозу для значної частини населення становить і вживання в їжу генетично змінених продуктів. Це пов'язано з тим, що споживання продуктів харчування, отриманих за інтенсивною технологією, збільшує навантаження на системи людини, пов'язані з переварюванням, засвоєнням їжі та виділення продуктів метаболізму.

Відомі перехресні ефекти, коли при одночасному вживанні двох нетоксичних хімічних сполук вони в організмі надають отруйної дії. Наприклад, після випадку із співробітником колишнього президента США Буша-старшого Антоніо Бенеді на упаковках ліків, що містять парацетамол, у США тепер зазначено, що не можна вживати паралельно з парацетамолом навіть невеликих доз алкоголю. Відомо також, що одночасне застосування 6 і більше ліків або синтетичних вітамінів призводить до непередбачуваних і недосліджених реакцій в організмі.

Та й не потрібно нікому особливих досліджень, розрахунків та доведень, щоб переконати в тому, що вся сучасна їжа не є здоровою та корисною для організму. А дедалі більше стає, просто, отруйною, токсичною та небезпечною для здоров'я та нашого життя.

Основним критерієм відбору харчової продукції на ринок стала її дешевизна і массовість на етапі виробництва. Як писав Гаррінгтон Емерсон у своїй книзі "12 принципів продуктивності": "...скрізь ми бачимо одну і ту ж манію тоннажу, а разом з нею систематичне перевантаження заводів машинами, систематичне роздуття штату та марнотратство матеріалів..."

***

У сьогоднішньому світі вже немає місця для натуральних харчових продуктів. Як не дивно, але людське населення землі замінило все те, що дає нам природа на штучно виведені, виготовлені, модифіковані продукти. Багато хто не задумується над тим, що їсть він, та його сім'я. Багато людей не знають, що їжа яку вони купують в магазинах шкідлива для здоров'я. Хоча зараз і проводяться війни з глобальною індустріалізацією, робляться необхідні досліди, пишуться книги, публікуються статті, знімаються фільми, та все ж правдива інформація рідко доходить до великої кількості людей. (ми зібрали декілька корисних фільмів тут: http://vkontakte.ru/video.php)

Справжню харчову продукцію можуть собі дозволити: або сім’ї, що самостійно вирощують та виготовляють її, або ж люди які мають величезні кошти для того аби замовляти з найвіддаленіших куточків планети найсвіжіші, найкорисніші та найсмачніші продукти до свого столу.




Зворотній зв’язок  Зворотній зв’язок

Ознайомтесь з подібними матеріалами:



Немає коментарів: