Головний актив України

На сьогоднішній день, ні для кого не секрет, що Україна знаходиться на порозі до нового етапу в економіці, політиці, суспільному житті та в багатьох інших сферах. І ніхто не може спрогнозувати якого саме напрямку здобуде її новий вектор. Єдине, у чому ми можемо бути впевнені, то це те - що ми зробимо своїми руками. І кожен з нас хотів би щоб Україна мала все необхідне для здорового, щасливого, повного життя. Чим же ми можемо конкурувати з іншими країнами, чим наша країна вигідно вирізняється на фоні решти країн світу?
Давайте зробимо невеличкий аналіз основного активу України - землі:





• Розташування країни. Сусідство України з ЄС і необмежений доступ до узбережжя Чорного моря. Україна - номер два в Європі за площею. Більш того, більшу частину країни покривають чорноземи (2 / 3 всієї площі). До того ж, за якістю чорнозему Україна є безсумнівним лідером серед Європейських країн.

• Можливість збільшення орних земель. Площа орних земель в Європі обмежена. У випадку з Україною, коли десятиліттями значна частина орних земель була закинута на тлі катастрофічного скорочення підтримки в сектор, орні землі країни не використовувалися на повну. Більш того, близько 22% орних земель Європи належать Україні. Український сектор сільського господарства містить у собі масу можливостей, однією з яких є саме розширення площ орних земель.

• Потенційне зростання врожайності культур. У 2008/09 маркетинговому році середній показник врожайності в країні досяг 3.5 тонн / га. Більш того, деякі сільськогосподарські компанії змогли показати результати, порівняні з європейськими, і досягти 5-6 тонн / га, місцями досягаючи 10 тонн / га. Україна, безперечно, в змозі збільшити середню врожайність культур до Європейського рівня.

• Збільшення вартості землі - унікальний шанс. На даний момент в Україні діє мораторій на продаж землі. Тим не менше, тема зняття мораторію на продаж землі постійно обговорюється. У своїх фінансових звітах компанії не включають вартість земельних активів. Ми переконані, що середня ціна одного гектара після зняття мораторію буде в межах $ 500 - $ 1000. Протягом 5 років ми очікуємо зростання цін на землю після того, як ринок землі стабілізується.

Як бачимо, Україна має фантастичні ресурси, за допомогою яких - вона здатна вирощувати таку кількість сільськогосподарських продуктів, якою можна забезпечити декілька країн Європи. Та не зважаючи на це - ми постійно знаходимося у стані економічної нестабільності...


Зворотній зв’язок  Зворотній зв’язок

Ознайомтесь з подібними матеріалами:



Немає коментарів: